Wijzertje 8 april 2022

18/04/2022 :     Pasen

23/04/2022 - 08/05/2022 :     Meivakantie

27/04/2022 :     Koningsdag

16/05/2022 :     MR Vergadering

26/05/2022 - 27/05/2022 :     Hemelvaart

06/06/2022 :     Pinksteren

07/06/2022 :     Inloopmoment Directie

15/06/2022 :     AC Vergadering

20/06/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

27/06/2022 :     MR Vergadering

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Volgende week is het alweer Pasen. Op school zijn de activiteiten in volle gang voor het lente ontbijt en ook zijn de groepsdoorbroken ateliers weer begonnen. Veel extra creatieve activiteiten dus. Het is zichtbaar en voelbaar in de school. De school ziet er gezellig uit.

Op tijd komen
Het valt op dat zowel op ZW1 als ZW2 er regelmatig kinderen te laat komen. Wilt u hier weer even opletten en zorgen dat uw kind op tijd komt? Op ZW1 luidt om 08.25 uur de schoolbel. De leerkracht gaat dan met de leerlingen naar binnen.

Afscheid juf Sanne
Op 21 april is het Sanne haar laatste werkdag bij ons op de Zonnewijzer. Sanne heeft ruim 14 jaar bij ons gewerkt. Wilt u Sanne gedag zeggen dan kan dat op deze dag van 14.15-15.00 uur in het lokaal van groep 7B.

We wensen jullie een fijn weekend.

Directie Obs de Zonnewijzer
Arlette Schenk- van der Veldt & Erna Heijnis

Vrijdag 22 april Koningsspelen

Vrijdag 22 april 2022 is het weer tijd voor de Koningsspelen. We willen jullie via deze weg op de hoogte brengen van wat er allemaal staat te gebeuren máár vooral uitnodigen om op deze dag te komen kijken.

We organiseren dit jaar in samenwerking met het CIOS de Koningsspelen op 2 locaties. Voor de groepen 1 t/m 4 vinden dit jaar de Koningsspelen plaats op de sportvelden van Haarlem-Kennemerland. Voor de groepen 5 t/m 8 zal dit op de sportvelden van DSS (Pim Mulier Sportpark) zijn.

De Koningsspelen zullen plaatsvinden tussen ongeveer 9.00 en 12.00 uur. Op het moment dat de definitieve tijd bekend is zullen wij jullie hierover informeren.

Wij zijn als sportcommissie dit jaar begonnen met het organiseren van de Koningsspelen tijdens de lockdown. Er is i.v.m. de destijds geldende coronamaatregelen samen met het CIOS besloten geen gebruik te maken van hulpouders. Mochten wij extra hulp nodig hebben tijdens de Koningsspelen, dan zal er gericht contact gezocht worden met de ouder(s)/verzorger(s) van de betreffende groep.

Wij vinden het ontzettend leuk als jullie komen kijken tijdens de Koningsspelen. Zet deze datum dus in de agenda!

Met vriendelijke groet,
Sanne Klasen en Mark Butter (de sportcommissie)

Bezoek Rondé en jeugdjournaal

Op dinsdag 29 maart kreeg groep 8a bezoek van de bekende band Rondé! Tijdens de lessen van ‘Hart’ waren de kinderen bezig een clip op te nemen van het nummer ‘’Hard to say goodbye’’ van deze band. Daan Hakze besloot een mail te sturen naar Rondé of ze mee wilde werken hier aan. Ze waren gelijk enthousiast en als klap op de vuurpijl kwam het jeugdjournaal hier verslag van doen. Het was een dag om nooit te vergeten en het item in het jeugdjournaal is fantastisch geworden.

Bezoek Rondé Foto 2
Bezoek Rondé Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kinderraad 2021-2022

De kinderraad van de Zonnewijzer bestaat dit schooljaar uit: Bo, Lara, Max, Lieve, Ilse, Taeke en Ymke, onder begeleiding van juf Linda.
We stellen ons even voor:
Bo: Ik ben bo 11 jaar oud zit in 8c en zit op voetbal en karate.
Lara: Ik ben Lara, ik ben 10 jaar en zit in groep 6a en ik zit op paardrijden.
Max: Hoi ik ben Max en ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7A En ik hou van voetbal en gamen en ik zit in de kinderraad.
Lieve: Ik ben lieve ik ben 10 jaar ik zit in groep 6b en ik zit op hockey 🏑.
Ilse: Ik ben Ilse ik ben 10 jaar en zit in groep 7B. Ik zit op atletiek en freerunnen. Ik voetbal graag in de pauze. Mijn favoriete vakken op school zijn creatief en gym.
Ymke: Ik ben Ymke 11 jaar zit in groep 8A en zit op hockey en dansen.
Taeke: Hoi ik ben Taeke ik ben 12 jaar en ik tennis en freerunning.

Dit jaar helpen we bij het uitzoeken van de (hopelijk hele leuke) nieuwe leesmethode, ook willen we een filmpje maken van de Zonnewijzer voor nieuwe leerlingen en ouders.

kleuterbouw GDA, voorstelling, muziekles

Muzieklessen HART in de kleuterbouw
In de kleuterbouw zijn wij gestart met de muzieklessen van meester Joost (muzieklessen van HART). Elke week gaat meester Joost aan de slag met nieuwe liedjes. Ook laat hij de kinderen elke les kennismaken met een nieuw instrument. De kinderen zijn zeer enthousiast.

Groepsdoorbroken ateliers in de kleuterbouw
Ook de kleuterbouw heeft meegedaan aan de GDA’s. Donderdag is de ene helft gestart met muziek (door juf Suzanne en juf Lyanne) en de andere helft met drama (juf Linda en juf Ingrid). De kinderen vonden het spannend om naar een andere klas te gaan, maar de kinderen hebben allemaal veel plezier gehad en goed meegedaan. Volgende Aanstaande maandag draaien we de groepen om.

Voorstelling voor de kleuterbouw
De kinderen hebben genoten van een voorstelling vanuit PABO, over een sprookjesboek die uit elkaar is gevallen. De bladeren werden zomaar ergens terug gestopt waardoor Sneeuwwitje ineens drie dwergen kwijt is, de dwergen zijn terecht gekomen in andere sprookjes. Gelukkig worden alle drie de dwergen gevonden en zijn alle sprookjes weer zoals wij ze kennen.

1 april grap 2022

Groep 1-2C van juf Monique en juf Ingrid.

Donderdag’s hebben de kinderen allemaal een potloodpunt gezaaid, want juf Ingrid had op Google gelezen dat er dan potloden zouden groeien. Na het zaaien hebben de kinderen en juf de punten water gegeven en geroepen: “ga maar lekker groeien!” De volgende dag op 1 april waren de potloodzaadjes inderdaad gegroeid. Verbazing alom. Juf Ingrid heeft de potloodplantjes weer wat water gegeven, want je weet maar nooit. En jawel hoor na de lunch waren ze nog meer gegroeid. Hahaha de gezichten van de kinderen. Uiteindelijk dan toch maar gesproken of het echt kon en terwijl ze daarover nadachten riep de juf:” 1 april, kikker in je bil die er nooit meer uit wil!”
Heel hilarisch.  😊😊

1 April Grap Groep 1 2 C Foto 1
1 April Grap Groep 1 2 C Foto 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Skittelproef met meester Duncan

Meester Duncan heeft in verschillende groepen de Skittelproef gedaan.
Leg de Skittels netjes op een bord. Wat gebeurt er als je water bij de Skittels schenkt?

Op de foto zie je het resultaat. Leuk om thuis ook te proberen.

Skittelproef Foto 2
Skittelproef Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Schoolreis

Na 2 jaar niet op schoolreisje te zijn geweest, heeft de schoolreiscommissie besloten om het schoolreisje dit voorjaar weer plaats te laten vinden. We zijn blij dat het weer kan. Zowel de groepen 1 t/m 4 gaan net als de groepen 5 t/m 8 met elkaar op schoolreis. Waar de schoolreisjes dit jaar naar toe gaan, houden we nog even spannend.

Wat we wel kunnen delen is dat voor de groepen 5 t/m 8 is een zwemdiploma een vereiste is. Wilt u doorgeven aan de administratie als uw kind geen zwemdiploma heeft? Er zijn genoeg onderdelen waar dit niet voor geldt, dus ook voor deze kinderen wordt het een leuke dag.

Handig om te weten is dat vanaf 11 april 2022 een bericht aan jullie als ouders wordt verstuurd voor de betaling. We verzoeken jullie dit zo snel mogelijk over te maken. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact opnemen met Monique van Deursen van de administratie.

Thijsse’s hof

Vorige week hebben de groepen 6 weer een bezoek gebracht aan Thijsse’s hof. Met veel enthousiasme hebben de kinderen deze keer het Lentepad gelopen. Daar hebben ze verschillende bloemsoorten moeten bekijken, bijen bekeken, vogelzang beluisterd en gekeken wat er in een vijver leeft. Op naar het zomerpad! Een glimp van de ervaring vindt u in de foto’s.

Stukje Sara
Ik vond het leuk. Je leerde veel over de natuur. Mijn vader had veel uitgelegd. Hij wist veel van de dieren en de natuur. Ik heb nu al zin om er in de zomer weer heen te gaan.

Stukje Ties
Ik vond de vragen heel leuk. Er was een vraag dat je moest raden hoeveel graden het water was. Eigenlijk vond ik alles leuk om te doen.

Stukje Roef
Ik vind het leuk in Thijsse’s hof, omdat je daar veel van de natuur leert en persoonlijk vind ik de natuur mooi en interessant. Je kunt leren hoe planten zich voortplanten en dat de natuur belangrijk is.

Thijse's Hof Groep 6 Foto 1
Thijse's Hof Groep 6 Foto 2
Thijse's Hof Groep 6 Foto 3
Thijse's Hof Groep 6 Foto 4
Thijse's Hof Groep 6 Foto 5
Thijsse's Hof Groep 6 Foto 6
Thijsse's Hof Groep 6 Foto 7
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd