Wijzertje 20 april 2022

23/04/2022 - 08/05/2022 :     Meivakantie

27/04/2022 :     Koningsdag

16/05/2022 :     MR Vergadering

26/05/2022 - 27/05/2022 :     Hemelvaart

06/06/2022 :     Pinksteren

07/06/2022 :     Inloopmoment Directie

15/06/2022 :     AC Vergadering

20/06/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

27/06/2022 :     MR Vergadering

15/07/2022 :     Calamiteitendag (De leerlingen zijn vrij)

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We hebben genoten van het lente ontbijt. Samen met de kinderen was het een feestelijk moment. Er waren mooie dozen geknutseld en op Zonnewijzer 1 kwamen er zelfs 2 paashazen langs in de groepen. Voor de ouders was er een kop koffie op het plein verzorgd door de Activiteiten Commissie en dit werd enthousiast ontvangen. We hebben genoten!

Vrijdag sluiten we de week af met de Koningsspelen. U bent hier al eerder over geïnformeerd en we gaan ervan uit dat het een mooie dag wordt. We bedanken ook alle CIOS studenten die deze dag samen met ons georganiseerd hebben. Alle leerlingen krijgen van de Activiteiten Commissie een opvouwbare bidon, die zij tijdens de sportdag met water kunnen vullen. Ontzettend leuk cadeau, dank jullie wel.

We wensen jullie allemaal alvast een hele fijne meivakantie. Geniet er van!

Vriendelijke groet,
Namens het hele team,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

IMG 20220415 WA0003
IMG 20220420 WA0000
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Bezoek stadhuis 6B

Op vrijdag 8 april mocht groep 6B naar het stadhuis voor een fantastisch uitje. Drie meiden uit de klas hadden een tekenwedstrijd gewonnen met het ontwerpen van een nieuw stadswapen en we zijn in het NH archief geweest om de stadsrechten te bekijken, het oude stadhuis en het huidige. Waar we spontaan een onderonsje met de burgemeester hadden en een kijkje hebben genomen in de kerkers! Wat een fantastische dag was dit!

Bezoek Stadhuis 6B 22
Bezoek Stadhuis 6B 21
Bezoek Stadhuis 6B 20
Bezoek Stadhuis 6B 6
Bezoek Stadhuis 6B 4
Bezoek Stadhuis 6B 3
Bezoek Stadhuis 6B 2
Bezoek Stadhuis 6B 1
Bezoek Stadhuis 6B 19
Bezoek Stadhuis 6B 17
Bezoek Stadhuis 6B 10
Bezoek Stadhuis 6B 9
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

GDA groep 7

Kuikens in groep 7
Afgelopen week hebben we in de groepen 7 groepsdoorbroken ateliers gedaan. Juf Sanne heeft met de kinderen superleuke kuikens geknutseld, meester Mark had een geweldige drama les en juf Nanna had een grappige muziekles gekregen van juf Machteld van groep 6.
We hebben deze week lessen gehad over drama en muziek.

Jadey en Sem vertellen: “Bij drama gingen we leuke spelletjes doen bijvoorbeeld: je liep naar iemand toe en maakte een onzichtbaar cadeautje en gaf het aan die persoon die moest raden wat het was en dan moest je boos of blij reageren. En dan muziek: je ging eerst een filmpje kijken van een orkest. Je hoorde kuikentjes en je moest raden wat ze aan het doen waren. Veel kinderen dachten dat ze in gevaar waren. Je ging met de muziek meedoen door middel van klappen, vingerknippen en stampen op de grond en slaan op je benen, niet te hard natuurlijk.”

Kuikens

We hebben super leuke kuikens gemaakt die zijn van wol , je moest een rondje maken met daar een gat in en dat moest dan van korten zijn dat moest je 2x een kleine hebben en 2x een groot rondje maken daar moest je moet wol daar over heen als je klaar was moet je in het midden knippen en dan moest je een draadje tussen de kartonnetjes doen en dan moet je het kartonnetjes er uit scheuren en dan ging je een beetje bijknippen en dan de details.

Medezeggenschapsraad (MR)

Beste ouders/verzorgers,

Op 4 april is er een medezeggenschapsraad (MR) vergadering geweest. Tijdens deze vergadering zijn verschillende punten besproken;
• De ouderbijdrage
• Continuering van het cultuuronderwijs
• Voorstel voor een klassenbudget
• De tussenschoolse opvang (TSO)
• Vakantierooster 2022-2023
• Inzet NPO gelden
• Een update over ICT van de ICT-coördinator

Bent u geïnteresseerd in wat er besproken is tijdens de MR vergadering? De notulen kunt u vinden op de website van De Zonnewijzer onder het kopje “Ouders – Medezeggenschapsraad”.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op maandag 16 mei.

Avond4daagse: dinsdag 14 tot met vrijdag 17 juni 2022

De zon schijnt weer en dat betekent: Lekker naar buiten en wandelen! 😊
Nu (bijna) alles weer als vanouds door kan gaan, organiseert de AC ook dit jaar weer de Avond4Daagse voor de Zonnewijzer. Dus hou de data vast vrij in je agenda.
We zijn nog in volle voorbereiding, dus na de meivakantie vertellen we hier graag meer over. Om alvast in de stemming te komen, lichten we alvast een klein tipje van de sluier:

  • We lopen mee met de 5 kilometer
  • Starten in Haarlem-Noord bij HKC Aurora
  • Starttijd is rond 18:00 uur
  • Vrijdagavond is de feestelijke laatste avond vanaf de Sint Bavo/ Koepelkerk aan de Leidsevaart naar de Grote Markt
  • Meer informatie over inschrijven en kosten komt na de meivakantie
  • Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen lopen als (route-)begeleider. Dat kan gewoon gelijk met het lopen met je eigen kind.
  • De organisatie van de Avond4Daagse zelf is in handen van de www.avondvierdaagse-haarlem.nl . Zij regelen de routes, vergunningen en vrijwilligers. Zij zijn ook altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Mocht je (een avondje) willen helpen, dan kan dat!

Egyptische maskers groepen 8

In groep 8 hebben we de afgelopen tijd bij taal aan het thema Egypte gewerkt. De creatieve opdracht hierbij was voor de groepen 8a en 8b Egyptische maskers maken van papier maché. Het was een flinke klus, er zijn veel kranten en heel veel bakken lijm doorheen gegaan, maar ze zijn goed gelukt!
Ze hangen hier op de gang en in de lokalen te pronken.
Groep 8c is in de weer gegaan met gips, er is een masker gemaakt van het eigen gezicht. Deze maskers zijn nog in ontwikkeling.

Egyptische Maskers Groepen 8 10
Egyptische Maskers Groepen 8 9
Egyptische Maskers Groepen 8 8
Egyptische Maskers Groepen 8 7
Egyptische Maskers Groepen 8 6
Egyptische Maskers Groepen 8 5
Egyptische Maskers Groepen 8 4
Egyptische Maskers Groepen 8 3
Egyptische Maskers Groepen 8 2
Egyptische Maskers Groepen 8 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Het Lente ontbijt was een feestje

Het Lente ontbijt was een feestje! De kinderen kwamen samen met hun ouder(s) en hun mooi versierde dozen de klas binnen en hebben een liedje gezongen. Daarna gingen de ouders naar buiten om een heerlijk kopje koffie op het schoolplein te drinken. De kinderen zijn lekker gaan eten en werden ook nog verrast door twee Paashazen. In de middag zijn we lekker naar de kinderboerderij geweest.

Lente Ontbijt 1
Lente Ontbijt 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Atelier in groep 1 en 2

Tijdens het Groeps Doorbroken Atelier zijn de leerlingen gewisseld van leerkracht. Bij juf Peggy en juf Monique gingen de leerlingen drama doen en bij juf Suzanne en juf Lyanne muziek. Tijdens de drama les was het zulk mooi lente weer buiten, dat de les gedeeltelijk buiten werd beleefd. In een kring gingen de leerlingen een ei doorgeven aan elkaar. Heel voorzichtig, want het mocht nog niet breken! In de volgende ronde was het een heel groot en zwaar ei. Wat hebben we een speelplezier met elkaar gehad. Op de achtergrond (met ritmestokjes) klonk het liedje over de kip en het ei. Ja, wat was er nou eerder?

 

error: Inhoud is beveiligd