Wijzertje 1 juli 2022

15/07/2022 :     Calamiteitendag (De leerlingen zijn vrij)

16/07/2022 - 28/08/2022 :     Zomervakantie

21/09/2022 :     Informatieavond en markt

25/09/2022 :     Korfbaltoernooi groepen 5 en 6

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Afscheid juf Machteld
Helaas kregen wij ook het bericht dat juf Machteld een baan op een andere school heeft gekregen. We vinden het spijtig dat ze ons verlaat maar wensen haar een hele fijne werkplek op haar nieuwe school.
We zijn nu druk op zoek naar een nieuwe collega. Mocht u iemand weten dan horen wij dat graag.

Covid-19
Helaas bemerken we dat het aantal besmettingen weer toeneemt. Afgelopen twee weken waren 4 leerkrachten besmet. Gelukkig hebben we dit intern kunnen oplossen. Ook zijn er alweer een aantal leerlingen besmet.

Maandag 11 juli is het wenochtend. Dit houdt in dat alle leerlingen hun nieuwe leerkracht gaan ontmoeten. De dag start zoals altijd eerst in hun eigen groep en klas.

Zoals u wellicht weet gebruikt de Bavinckschool drie lokalen van ons op Zonnewijzer 2.
Na de zomervakantie vertrekken zij uit ons gebouw en neemt de Verbeelding deze lokalen in gebruik.

Wij wensen jullie allemaal een fijn weekend.
Vriendelijke groet,

Mede namens het team,
Erna Heijnis en Arlette Schenk-van der Veldt
Directie Obs de Zonnewijzer

Materialenlijst

Hierbij vindt u de materialenlijst. Hierop kunt u vinden welke materialen uw kind(eren) mee moeten nemen in het nieuwe schooljaar.
Wilt u ervoor zorgen dat de etuis niet te vol worden? Ze moeten wel in de kastjes passen.

Parkeeroverlast

Van onze buren van de Prof. Dr. Gunningschool op nummer 13 kregen wij te horen dat ouders bij het ophalen van de leerlingen regelmatig parkeren op hun terrein en ook vaak met fiets/bakfiets de in- en uitgang van het plein blokkeren.
Medewerkers van de Prof. Dr. Gunningschool spreken de ouders hier wel op aan en de reactie hierop is ook meestal prima, maar helaas horen zij ook regelmatig dat het maar voor 10 minuten is en zij zich niet zo druk moeten maken.
Wij willen de relatie met onze directe buren graag goed houden en verzoeken u vriendelijk niet meer op hun terrein te parkeren ook al is het maar kort.
Wij vertrouwen op uw medewerking.

Schoolfoto’s groep 1/2

Vandaag heeft u de schoolfoto ontvangen met inlogcodes van de foto(s) van uw kind(eren). Als u t/m zondag 10 juli a.s. een nabestelling doet worden er geen verzendkosten berekend. Deze foto’s worden naar school gestuurd.
Uiteraard kunt u na 10-7-2022 foto’s blijven bestellen, de foto’s worden naar uw huis adres gestuurd en er worden verzend- en verpakkingskosten berekend vanaf € 1,95 (dit is afhankelijk van het gewicht).

schoolreisje 5B

Op dinsdag 21 juni zijn wij gaan poldersporten in de Kwakel.
We hebben daar het spel koningen gespeeld en over het water geklommen en geklauterd en veel parcours gedaan.
Ik ben wel een paar keer in het water gevallen. Eerst deden we het in twee groepen maar daarna niet meer. We zijn ook met een touw naar de overkant gegaan.
Er waren ook koeien aan de overkant. Het allerleukste vond ik het parcours over het water. Alleen ging ik wel een keertje kopje onder. Ik vond het leuk omdat ik van parcours over het water hou.
Groetjes van Emma (5B)

Op dinsdag 21 juni zijn wij gaan poldersporten in de Kwakel en we hebben heel veel gedaan zoals koningen en aan een trapeze gehangen en door een glijbaan gekropen.
Ik vond het leuk omdat ik vies worden leuk vind.
Ik zal er echt heen gaan. Super leuk!
En we deden een parcourtje boven het water met een kabelbaan. Sommige dingen waren op het water en sommige dingen niet. Er was een buikglijbaan en een stormbaan. En er was een soort land van touw en daar moest je aan slingeren om naar de overkant te gaan. Je moet er echt heen!
Groetjes Jesse (5B)

Survivalgids

We gingen een survivalgids maken voor groep 7. We moesten als eerst een mind map maken voor de onderwerpen waar je het over ging houden. Ik had gekozen om het over kamp te hebben, meer huiswerk en musical. Ik heb tips gegeven. Ik heb ook in mijn gids foto’s geplakt van kamp en de musical.
Sara uit groep 8B

De survival gids maken was best leuk, je mocht zo creatief mogelijk zijn, twee kinderen uit mijn klas hadden een pop-up boek gemaakt en andere een folder of lapbook of presentatie het was best leuk om in duo’s of om met zijn drieën te werken.
Tomas uit groep 8B

De survival gids maken was echt leuk. Dingen voor groep 7 opschrijven om ze alvast voor te bereiden. Er zijn namelijk veel dingen die je alleen in groep 8 doet zoals de musical, kamp, brugpieperdag enz. ik vond het ook leuk om in groepjes van 2 of meer te werken, maar dan moest je wel meer opschrijven. Je kon het maken op een lapbook, een eigen boekje maken en schrijven en nog veel meer!
Damin uit groep 8B

Survivalgids 8b 9
Survivalgids 8b 8
Survivalgids 8b 7
Survivalgids 8b 4
Survivalgids 8b 6
Survivalgids 8b 5
Survivalgids 8b 1
Survivalgids 8b 3
Survivalgids 8b 2
previous arrow
next arrow

Afscheid Erna

Afgelopen woensdag was mijn ‘officiële’ afscheid. In de ochtend was er gelegenheid voor een informeel afscheid met koffie, georganiseerd door onze Activiteiten Commissie. Daarna waren er door de verschillende jaargroepen allerlei optredens op het plein of in de klas georganiseerd. Zo lief hoe iedereen zich daarvoor ingezet heeft. Aan het eind van de middag was er een borrel op het plein voor alle genodigden en ook het officiële gedeelte met speeches van Arlette en Marten Elkerbout onze bestuurder. Een mooi moment om terug te kijken. Natuurlijk ontbrak ook het lied niet, dat door het team wordt geschreven als we afscheid van iemand nemen. Een ontroerend moment voor mij.

Daarna kwam nog een grote verrassing, de speelzaal was omgetoverd tot een heus Italiaans restaurant. Blijkbaar is duidelijk bekend dat Italië mijn favoriete vakantieland is..

We hebben met elkaar een fantastische avond gehad, een mooier afscheid had ik niet kunnen bedenken. Ik wil iedereen die zich daarvoor heeft ingezet nogmaals hartelijk bedanken.
Natuurlijk komt u mij nog tot de zomervakantie op school tegen.
Erna Heijnis

IMG 2570
NFQJ1808
IMG 2836
IMG 2833
IMG 2832
IMG 2830
IMG 2831
IMG 5899
1 (2)
IMG 2834
IMG 2574
1 (344)a
previous arrow
next arrow

Dag Juf Monique

Na 9 jaar ga ik de Zonnewijzer verlaten.
Bedankt beste ouders/verzorgers dat ik de ontwikkeling van uw kind(eren) van zo dichtbij heb mee mogen maken en daar een bijdrage aan heb kunnen leveren. Ik wens u nog een mooie tijd op de Zonnewijzer.
Met veel plezier heb ik de laatste jaren in alle groepen lesgegeven. Met toewijding heb ik aan het stuk Cultuur gewerkt van de school.
De meeste leerlingen kennen mij nu als de juf met de verhalen. Ik ga me daar, naast het onderwijs, ook meer op richten.
Wie weet tot ziens in Verhalenland!

https://www.youtube.com/channel/UC3IG35fHpm1ou_wjv05TWsA

Monique Veelenturf

error: Inhoud is beveiligd