Wijzertje 14 juli 2022

15/07/2022 :     Calamiteitendag (De leerlingen zijn vrij)

16/07/2022 - 28/08/2022 :     Zomervakantie

21/09/2022 :     Informatieavond en markt

25/09/2022 :     Korfbaltoernooi groepen 5 en 6

03/10/2022 - 05/10/2022 :     Kamp groep 8

03/10/2022 :     Voorstelling Schouwburg groep 3

06/10/2022 :     Excursie Duin en Kruidberg groepen 5

07/10/2022 :     Thijsse’s Hof Bloemendaal

14/10/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

De laatste schooldag is een feit. Er staat een welverdiende vakantie voor de deur. Voordat we deze ingaan, nemen we jullie graag mee in een terugblik van het afgelopen jaar.

Het is weer een bewogen jaar geweest. Het jaar begon met het overlijden van Yasser, onze leerling uit groep. Een heftige, verdrietige start.

Vooral het eerste halfjaar heeft Covid-19 weer voor veel onrust gezorgd. Meerdere groepen zijn meerdere malen in quarantaine geweest. De leerkracht stond fysiek en gelijktijdig online les te geven. Wie had dit drie jaar geleden ooit kunnen bedenken. Op een gegeven moment waren er zelfs 11 teamleden positief getest. Toch hebben we de school draaiende kunnen houden. We zijn trots op ons team! Ook van jullie als ouders is er weer veel gevraagd. We hebben er bewondering voor hoe jullie dat thuis hebben gedaan! Gelukkig werd het in het voorjaar rustiger met Covid-19 en konden we zaken die zijn blijven liggen weer oppakken.

We hebben vanuit onze NPO gelden:

 • Tess een dag uitbreiding gegeven. Die zij heeft kunnen inzetten voor de NT2 leerlingen in de groepen 5-8.
 • Annette een dag uitbreiding voor begeleiding van twee groepen die extra ondersteuning nodig hadden vanwege uitval door Covid-19.
 • Een nieuwe leesmethode ‘Nieuw Nederlands Junior’ uitgezocht en aangeschaft, volgend schooljaar gaan we hier mee starten.


Een terugblik van wat we afgelopen jaar hebben gedaan, dit is natuurlijk lang niet alles.

Wat hebben we onder andere gedaan:

 • We zijn het schooljaar feestelijk begonnen, met muziek en bellenblaas.
 • Gelukkig kon het kamp van groep 8 naar Noordwijk ‘gewoon’ doorgaan, drie dagen lang plezier.
 • Er zijn online informatiefilmpjes gemaakt met informatie over de groepen.
 • Er is een onlinebijeenkomst voor groep 8 geweest met informatie over het Voortgezet Onderwijs. Ouders die niet aanwezig waren konden dit later terugkijken.
 • Onze creatieve ateliers, 3 x 3 lessen zijn zoveel mogelijk doorgegaan. De eerste serie is niet groepsdoorbroken geweest maar heeft iedereen in zijn eigen groep uitgevoerd.
 • In alle groepen zijn Muzieklab lessen geweest. Deze lessenseries, al dan niet online, zijn allen los van elkaar afgesloten met waar mogelijk een spetterend optreden.
 • Er hebben drie Pedagogisch Didactische Overlegmomenten (PDO’s) plaatsgevonden tussen Brenda Takens of Annette de Zaaijer (onze IB’ers) en de leerkrachten.
 • Er is weer een theatervoorstelling van het Kanjertheater voor groep 7 geweest over omgang met social media.
 • Groep 8 is naar theater Elswout geweest.
 • Groep 8 heeft een gastles gehad over “hiv en vooroordelen’.
 • Er hebben meerdere brandoefeningen in beide gebouwen plaats gevonden.
 • We zijn op excursie geweest naar onder andere: archeologisch museum, het Teylers museum, het Rijksmuseum, Frans Hals museum en Thijsse’s Hof.
 • Er is een kerstontbijt en paasontbijt geweest.
 • We hebben inloopochtend gehad, waar u even in de klas van uw kind(eren) kon kijken.
 • De groepen 6 en 7 zijn beiden naar de Schooltuinen geweest.
 • De Koningspelen konden eindelijk weer doorgaan.
 • Alle groepen zijn weer op schoolreisje geweest.
 • De afscheidsmusical van de groepen 8 is opgevoerd op het Mendelcollege.
 • We hebben de leerlingen van groep 8 na hun ‘brugpieper’dag uitgezwaaid met de hele school.
 • Start schooljaar hebben de vertrouwenspersonen een training gehad.
 • De bouwcoördinatoren en IB-er hebben de training Transactionele Analyse gevolgd.
 • We zijn gestart met intervisie, onder begeleiding van een medewerkster uit ons bovenschoolse kwaliteitsteam.
 • Onze specialisten en bouwcoördinatoren hebben training gehad om duidelijke doelen te stellen m.b.t. het schrijven van hun jaarplannen. Ook hebben zij tijdens de studiedag een pitch over hun jaarplan in het team gegeven.
 • De studiedagen zijn allemaal doorgegaan en zijn ingezet op onze speerpunten: Cultuur, ICT, Kunst van het Lesgeven, Meer-en hoogbegaafdheid en kanjertraining.
 • Een aantal collega’s heeft hun certificaat voor Kanjertraining gehaald.
 • Eva is gestart met de schoolleidersopleiding.
 • Meerdere collega’s hebben bij de Spaarnesant Academie of het Samenwerkingsverband (SWV) trainingen en workshops gevolgd.
 • Cindy Ravelli en Danisha van de Berg hebben hun tweejarige opleiding ‘leerkrachtondersteuner’ met een goed resultaat afgerond.
 • Arlette Schenk – van der Veldt is benoemd tot nieuwe directeur. En Cindy Prins-Baretta als nieuwe adjunct-directeur.
 • We hebben onze nieuwe wereldoriëntatie methoden geïmplementeerd.

Helaas hebben we gedurende het jaar ook afscheid genomen van een aantal collega’s, gelukkig zijn we er steeds in geslaagd om alle openstaande vacatures weer in te vullen.

Informatieavonden
Vooruitlopend op het nieuwe schooljaar willen we u alvast aangegeven dat de informatieavond gepland staat op woensdag 21 september. Wilt u deze datum alvast in uw agenda noteren?

Afscheid groep 8
Afgelopen donderdag 6 juli hebben de groepen 8 hun afscheidsmusical opgevoerd in het Mendelcollege. Een voorstelling om niet meer te vergeten! Wij wensen de leerlingen van groep 8 een welverdiende vakantie en daarna een goede start op het VO. Wij bedanken de ouders voor hun inzet en alle hulp van afgelopen jaren. Op dinsdag was er nog de traditionele ‘brugpieperdag’ en aan het eind van de middag een afscheidsmoment voor de ouders en de leerlingen.

Bedankje ouders
Vanaf deze plek willen wij alle ouders die zich voor onze school hebben ingezet bedanken voor hun ondersteuning. Ontzettend fijn, we zijn blij met alle helpende handen.

We wensen jullie allemaal een fijne, welverdiende vakantie.

Vriendelijke groet,
Mede namens het team,

Erna Heijnis en Arlette Schenk-van der Veldt
Directie Obs de Zonnewijzer

Laatste Schooldag IMG 2863
Laatste Schooldag IMG 2869
previous arrow
next arrow

Klaar-over gezocht

Wanted: nieuwe klaar-overs gezocht!

Voor volgend schooljaar zijn we dringend op zoek naar versterking wegens het vertrek van een aantal vaste gezichten.

Zo vanzelfsprekend als dat lijkt, met een zebrapad met voetgangerslichten voor de deur, is het helaas niet. Vooral in het donker en in de regen doen mensen gevaarlijke dingen. En de jeugd op elektrische fietsen zorgt ook voor extra gevaar. Bovendien is de verkeerssituatie rond school gewoon erg lastig.

Ingewikkeld is klaar-overen niet, gezellig wel. De preventieve werking van die oranje jas doet het meeste werk. Het kost je een kwartiertje eerder opstaan. En je kind mag als enige de school in, als de deuren officieel nog dicht zijn. Vaak vinden de kinderen het tof, de ouders die helpen oversteken.

Kortom, help en wordt verkeersbrigadier!

 • Vaste dagen of flexibel, 1x per 2 weken is al goed
 • 15 min per week
 • je kind mag eerder de klas in
 • minimale inspanning, maximale dankbaarheid van alle kids en ouders

Mail naar verkeer@zonnewijzer of gaston.bremer@gmail.com om je aan te melden of voor vragen. We zijn blij met iedere hulp.

MOOI nieuws!

MOOI nieuws! Danisha en Cindy zijn geslaagd voor de tweejarige opleiding ‘leerkrachtondersteuner’. We zijn super trots op ze. Nogmaals gefeliciteerd!!

Even voorstellen: Bob Kanne

Beste ouders/verzorgers,

Graag wil ik mij even aan u voorstellen: mijn naam is Bob Kanne en komend schoolseizoen ga ik op de Zonnewijzer werken als ambulante leerkracht. Dit betekent dat ik steeds één dag voor een groep sta zodat de vaste leerkracht tijd heeft om onder andere te werken aan administratieve zaken, bijscholing aan leerlingen en groepsplannen.
Sinds 2018 woon ik in de vogelbuurt in Haarlem-Noord, ik ben getrouwd en heb twee kinderen in de leeftijd van acht en zes jaar. Na mijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam ben ik altijd werkzaam geweest in de muzieksector als docent en dirigent. Ik heb ook veel met jeugdorkesten gewerkt en wilde dat graag uitbreiden, vandaar mijn overstap naar het basisonderwijs. Ook nu ben ik naast mijn baan als leerkracht nog dirigent van een aantal orkesten. Afgelopen jaren heb ik les gegeven op onder andere de Bosch en Hovenschool en de Beatrixschool.
Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om uw kinderen in alle groepen les te geven.

Met vriendelijke groet,
Bob Kanne

Even voorstellen: Lara van Damme

Beste allemaal,

Graag wil ik mij even voorstellen als jullie nieuwe collega. Mijn naam is Lara, ben 27 jaar en woon in Haarlem. Ik kom vanaf oktober 3 dagen werken als onderwijsassistent en ga de opleiding tot leraarondersteuner volgen. Ik vind het spannend, maar ik heb er heel veel zin in. Ik werk momenteel in de kinderopvang met de kleinsten onder ons. Heel leuk werk, maar weinig uitdagend. In 2015 heb ik even de pabo gedaan, maar ik was er toen nog niet klaar voor. Na heel wat zelfontplooiing en groei, ben ik klaar voor een uitdaging in het onderwijs.
In mijn vrije tijd houd ik erg van lezen, wandelen, bakken en muziek maken. Ik zing en speel piano, een beetje gitaar en fluit. Daarnaast heb ik veel interesse voor geschiedenis en natuur.
Ik kijk er naar uit om kennis te maken!

Brugpieperdag

Brugpieperdag was echt heel leuk. We moesten 12 onderdelen doen en je verdient aardappelen ermee, je moest dingen doen zoals boeken kaften, door de regen en wind fietsen en nog veel meer. Daarna kon je lekker pauzen nemen.
Damin

Brugpieperdag was echt de beste laatste schooldag die ik ooit heb gehad, er waren van alle verschillende activiteiten die hadden te maken met een brugklasser zijn, zoals met een loodzware tas een parcours afleggen of in een donkere ruimte je aankleden en make-up op doen en nog veel meer en daarna nog de hele tijd lekker chillen.
Tomas

Brugpieperdag was geweldig we hebben veel gelachen. Tegen wind en regen fietsen, parcours lopen met een loodzware rugtas vol knikkers, boeken kaften (mijn groepje was het slechtst) spijkerbroek hangen. Na afloop een stukkie fruit eten.
Daniel

Brugpieperdag groepen 8

Dankzij de inzet en hulp van vele ouders uit de groepen 8 hebben de leerlingen op hun laatste schooldag een geweldige ochtend meegemaakt. 12 activiteiten die te maken hebben met het VO hebben ze mogen uitvoeren. Piepers waren te verdienen bij elke activiteit. De kinderen kregen onder andere Franse les, moesten op een handige manier hun schooltas inpakken, leerden scheren op een ballon, bekeken babyfoto’s van hun klasgenootjes, legden een parcours af met een zware boekentas, gingen (letterlijk) hangen in het fietsenhok, fietsten door weer en wind op de hometrainer en mochten zelfs puistjes uitknijpen op de foto’s van de leerkrachten. Het was een gezellige, leerzame, te gekke ochtend en we willen alle ouders die dit mogelijk hebben gemaakt dan ook ontzettend bedanken voor hun enthousiasme en inzet!
Groeten van de leerkrachten van de groepen 8

Brugpieperdag2
Brugpieperdag1
Brugpieperdag4
Brugpieperdag5
Brugpieperdag3
previous arrow
next arrow

Frans Hals museum

Wat een geluk! Op de valreep mochten de groepen 7 nog naar het Frans Hals museum. Eerst leerden we in het museum over de manier waarop Frans Hals mensen portretteerde. We bekeken schuttersstukken, kleine groepen mensen en echte portretten. Ook keken we naar de verschillen tussen liggende en staande schilderijen en het kikker- en vogelperspectief.
Toen mochten we zelf aan de slag. Met een iPad op statief mochten we in kleine groepjes portretfoto’s van elkaar maken. Er waren ook leuke attributen waarmee we op de foto konden. Het was echt super leuk!

En weet je wat ook leuk is? Tot je 18e mag je gratis naar binnen in het museum!

Frans Hals 4
Frans Hals 3
Frans Hals 2
Frans Hals 1
previous arrow
next arrow

Juffendag groep 1 en 2

Lieve ouders van de groepen 1-2,

De JUFFENDAG, wat een geweldige dag hebben de kinderen en de juffen gehad. Iedereen mocht verkleed op school komen en wat zagen de kinderen er mooi uit. Ook de juffen hebben hun best gedaan om verkleed op school te komen. Er zijn spelletjes gedaan, lekker buiten gespeeld, en de kinderen hebben een soort van “bioscoopmiddag” gehad met limonade en wat lekkers. De juffen zijn enorm verwend en willen daarom ook alle ouders en kinderen bedanken voor de leuke cadeautjes, tekeningen en lieve woorden. Fijne vakantie!

error: Inhoud is beveiligd