Wijzertje 07 okt 2022

07/10/2022 :     Thijsse’s Hof Bloemendaal

14/10/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

15/10/2022 - 23/10/2022 :     Herfstvakantie

24/10/2022 :     MR Vergadering

24/10/2022 - 05/11/2022 :     Oudergesprekken

27/10/2022 :     Inloopochtend directie ZW2

03/11/2022 :     Inloopochtend directie ZW1

21/11/2022 :     MR Vergadering

02/12/2022 :     Sinterklaasviering

22/12/2022 :     Kerstdiner

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Deze week stonden er hoop leuke activiteiten op de planning. De week begon met een mooie traditie: uitzwaaien van de groepen 8. Voor hen stond het groep 8 kamp op de planning. Het waren drie hele leuke dagen, waarbij we geboft hebben met het weer. Cindy en ik waren op de bonte avond aanwezig en hier hebben we mooie optredens gezien en vele dansmoves. Het was een leuke avond en we hebben genoten.

De groepen 3 en 4 zijn maandag naar de Stadsschouwburg geweest voor de voorstelling ‘De waanzinnige boomhut’. Een leuke voorstelling met aanwezigheid van veel enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen uit Haarlem.

De groepen 5 donderdag naar de duinen in het kader van het thema van de Kinderboekenweek ‘GiGa groen’. Deze is afgelopen woensdag gestart en wegens succes van vorig jaar staat ook dit jaar ‘The Masked Reader’ weer op de planning. De kinderen barsten iedere dag van de nieuwsgierigheid welke leerkracht er verkleed is en vermomd voorleest.

Ook dit jaar mogen wij namens de Activiteiten Commissie weer nieuwe leesboeken voor school aanschaffen. Het is een groot cadeau voor de kinderen om op deze manier de schoolbibliotheek weer een opfrisser te geven met nieuw leesmateriaal. Bedankt!

Deze week hebben we voor grote uitdagingen gestaan met betrekking tot de vervanging. Met de grote flexibiliteit van alle collega’s hebben we het kunnen bolwerken. Dit is geen garantie dat dit altijd gaat lukken. Wanneer het ons niet lukt, zal de betreffende ‘zieke’ leerkracht een app sturen naar de klassenouder dat er een bericht vanuit school naar de basisschoolapp wordt verstuurd. De klassenouder kan een vooraankondiging geven via Whatsapp in de klasappgroep. Op deze manier is iedereen alert op de mail met belangrijke informatie die zal worden verstuurd.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s, dus mocht je zelf in het onderwijs werken of iemand kennen die een nieuwe baan zoekt of een dagje meer wil gaan werken dan drinken we graag vrijblijvend een kop koffie.

De start van de dag gaat er voor de groepen 3 en 4 na de herfstvakantie anders uitzien. Waar we op dit moment de kinderen nog ophalen van het plein, zullen we na de herfstvakantie die kinderen opwachten in de klas. Dit betekent dat de kinderen om 08.20 naar binnen mogen en er geen rij meer op het schoolplein gemaakt zal worden. Naar huis gaan zal op dezelfde wijze blijven gaan als dat we nu doen. De leerkrachten lopen mee naar buiten.

We merken dat er een grote behoefte is van ouders om weer het plein op te mogen. We begrijpen deze behoefte en vinden het als school ook belangrijk en fijn om de verbinding met elkaar te hebben. Dus jullie zijn op zowel ZW1 als ZW2 van harte welkom op het schoolplein.
Wel willen we jullie verzoeken om er rekening mee te houden dat de leerkrachten overzicht kunnen blijven houden op het schoolplein bij het naar huis gaan. Zo hebben zij goed in beeld waar de kinderen naartoe lopen en met wie zij meegaan. Alvast bedankt.

Zoals bekend is het verboden om te fietsen en zijn de ballen vast op de schoolpleinen bij de start van de schooldag en tot 15 minuten na schooltijd. We zien met regelmaat wel stepjes over het plein gaan met grote snelheid. Na de herfstvakantie zal hiervoor dezelfde regel gelden in verband met de veiligheid van andere kinderen.

De eerste inloopmomenten van de directie hebben we ingepland. Deze zijn op donderdag 27 oktober op Zonnewijzer 2 (08.20-08.50 uur) en donderdag 3 november op Zonnewijzer 1 (08.30-09.00 uur). Jullie zijn van harte welkom voor een kop koffie. We zullen allebei aanwezig zijn.

We gaan de laatste week in voor de herfstvakantie. De tijd vliegt voorbij! We gaan er een mooie week van maken met elkaar. Voor nu eerst een fijn weekend voor iedereen.

Vriendelijke groet,

Cindy Prins- Baretta & Arlette Schenk-van der Veldt
Directie Obs de Zonnewijzer

Directiestukje Foto 3
Directiestukje Foto 2
Directiestukje Foto 1
Directiestukje Foto 4
previous arrow
next arrow

Webinar Spaarnesant

Op 9 november organiseert Stichting Spaarnesant een webinar voor alle ouders van de scholen van de stichting. Tijdens de week van de mediawijsheid zal dit zijn. U ontvangt hiervan nog een aanmeldlink.

Nieuws van GGD

Vanwege het toenemend aantal Corona besmettingen geeft de GGD in hun nieuwsbrief een update van de huidige maatregelen.
Covid Nieuwsbrief voor ouders GGD.

Covid 19 Newsletter For Parents GGD.

Groepen 5 Duin en Kruidberg

Op donderdag 6 oktober zijn de groepen 5 naar Duin en Kruidberg geweest. Hier hebben wij met de boswachter een wandeling gemaakt. De boswachters hebben over verschillende dingen in het bos verteld. Over paddenstoelen, boomstammen die kaal gegeten zijn door de herten en reeën, over vogels in het bos, over bomen en planten weghalen om het bos mooi te houden en de bomen die er staan te laten groeien, over kastanjes en over het eten van planten die in het bos groeien. We hebben zelfs een biefstukpaddenstoel gezien en gevoeld. Die kun je eten, maar smaakte volgens de boswachter niet zo lekker. Groep 5A heeft zelfs nog een vos gezien in het bos. Er liggen soms ook losse takken in het bos die van bomen af komen en daar worden door kinderen ook wel eens hutten van gemaakt. Alleen halen de boswachters deze vaak weg, omdat er soms ook mensen zijn die hier vuurtjes van maken. En dat is niet de bedoeling.

F4621BF5 8504 45E7 AE5E EB536B5048C9
DB177498 D851 4D29 A9AB 92B05414820B
22038971 808A 4825 AE8B 24F7743E4BB2
9382158F C6CC 410A B94A F3296BE9E60A
981045AF EFED 413B B694 160DE4A90A84
433D6089 4844 4DD3 8A32 8802D0ED44ED
129E9EB1 F425 4EAA 8BAF CDA75097D844
87FCEE31 A972 4600 9DEA 4B7A77EFAC60
61D54116 DA18 47DB A1CF F4390D6E1C4D
7EAA3188 CB0F 407F 8AA0 FCFE4837F50A
5C059A56 5650 42E6 9CD5 409302D24BCD
3F8C72A0 DEB6 4F31 BDA8 83594BB3F674
3ECECA62 A211 41B1 AB35 C62804F65D09
1E1CF802 93C2 412B 9847 46140951C918
previous arrow
next arrow

Executieve functies: Organisatie

Vanuit de autometafoor wordt de executieve functie organisatie ‘APK’ genoemd.
De APK-keuring is nodig bij een auto om veilig de weg op te kunnen. Voordat je aan het werk kunt, moet je zorgen dat je ook kunt starten. Heb je alles klaarliggen, ligt alles op een vaste plek? Organisatie betekent ook wel orde brengen in de chaos, het vermogen om dingen volgens een bepaald systeem te arrangeren of te ordenen.
Een goede organisatie leidt tot een betere planning/prioritering, het bevordert de doelgerichtheid en ondersteunt de metacognitie op het eigen handelen. De executieve vaardigheden hebben dan ook effect op elkaar.
Ben je klaar voor je taak? Heb je de nodige spullen? Kun je je spullen netjes terugvinden? Zo ja, dan ben je APK gekeurd en klaar om aan het werk te gaan!

Heeft jouw kind moeite met dingen ordenen of het overzicht te houden?
Dat kan je oefenen met de volgende tips:

  • Doe het samen, bouw geleidelijk jouw hulp af
  • Complimenteer op proces en inzet, benoem wat er goed gaat
  • Speelgoed organiseren en zelf opruimen
  • Kamer leren opruimen met een stappenplannetje met plaatjes of zinnen
  • Spullen een vaste plek geven in de speelgoedkast, in de kledingkast, op het bureautje
  • Orde en overzicht in het hele huis
  • Spelletjes spelen met veel te ordenen materiaal, zoals: Keer op keer, Rummikub, Cluedo, Wie is het? Weerwolven, Set, Koehandel, Regenwormen, Speed cups

Groep 6 Werelddrummen

De groepen 6 hebben de afgelopen drie vrijdagen onder leiding van meester Pepijn muziekles gehad. Ze gaan met meester Pepijn in 10 lessen een wereldreis maken langs verschillende landen en hun verschillende muziekstijlen. Ze gaan onder andere kennis maken met boomwhackers, bodypercussie en Djembe spelen. De kinderen hebben deze lessen als heel leuk ervaren. En wat hebben de kinderen het goed gedaan.

Groep 6 Werelddrummen 1
Groep 6 Werelddrummen 2
Groep 6 Werelddrummen 3
Groep 6 Werelddrummen 4
Groep 6 Werelddrummen 5
Groep 6 Werelddrummen 6
Groep 6 Werelddrummen 7
previous arrow
next arrow

Korfbaltoernooi groepen 5 en 6

Zondag 25 september was het korfbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 georganiseerd door Korfbalvereniging HKC Haarlem. Er deden 12 teams mee waarvan 6 teams van de Zonnewijzer.

Onder een heerlijk zonnetje werden verschillende korfbalwedstrijden tegen elkaar en andere scholen gespeeld. Leuke en spannende wedstrijden volgden met soms meerdere doelpunten in een wedstrijd. Wat hebben de kinderen goed en sportief gespeeld. Tussendoor was er tijd om met de begeleiders van HKC Haarlem te oefenen en stond er voor elk team een gezonde hap klaar. Na afloop kregen alle kinderen een dik verdiende medaille en sommige teams zelfs een mooie beker. We zijn trots op jullie!

Korfbaltoernooi Groepen 5 En 6 Foto 5
Korfbaltoernooi Groepen 5 En 6 Foto 4
Korfbaltoernooi Groepen 5 En 6 Foto 3
Korfbaltoernooi Groepen 5 En 6 Foto 2
Korfbaltoernooi Groepen 5 En 6 Foto 1
Korfbaltoernooi Groepen 5 En 6 Foto 6
previous arrow
next arrow

De weerwoordlessen

Elke dinsdag werken er een aantal leerlingen met Juf Tess heel hard aan woordenschat. Hier werken we onder andere aan via de weerwoordlessen van Kentalis. Deze lessen zijn bedoeld voor de leerlingen met Nederlands als tweede taal. Ze spreken thuis bijvoorbeeld een andere taal of hebben in een ander land gewoond. Elke week lezen we een tekst met een ander onderwerp. We lezen een tekst en bespreken de moeilijke woorden. De leerlingen hebben voor deze lessen een eigen woordenboek gekregen. Hierin noteren ze elke week een woord wat ze extra lastig vinden. (zie foto’s). Zo leren we elke week een aantal nieuwe woorden en sluiten we aan bij actuele onderwerpen.

NT2 Weerwoord Foto 1
NT2 Weerwoord Foto 2
previous arrow
next arrow

Kinderboekenweek GiGa Groen

De kinderboekenweek met het thema Gi-Ga Groen is met veel enthousiasme van start gegaan. De kinderen kunnen kennis maken met nieuwe boeken op de groene kinderboekentafels. Na het grote succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een “masked reader”. De trailer was al veelbelovend en de eerste leerkrachten hebben al voorgelezen. De spanning stijgt bij de kinderen, het speculeren is begonnen.

De school is een GiGa groene sfeer gehuld en er lezen ouders en leerkrachten voor aan de kinderen. Wilt u ook nog komen voorlezen in onze giga groene woonkamer dan horen wij dat graag.

KBW ZW1 Juf Sandra Foto
KBW ZW1 Foto 11
KBW ZW1 Foto 10
KBW ZW1 Foto 9
KBW ZW 1 Foto 5
KBW ZW 1 Foto 3
KBW ZW 1 Foto 1
KBW Foto 2 Op ZW2
KBW Foto 1 Op ZW2
KBW 1 ZW1 Juf Ingrid
KB ZW 1 Foto 2
previous arrow
next arrow

error: Inhoud is beveiligd